Sjiroka Ornica (utlöpare)

Sjiroka Ornica (makedonska: Široka Ornica, Широка Орница) är en utlöpare i Makedonien. Den ligger i kommunen Opsjtina Prilep, i den centrala delen av landet, 80 kilometer söder om huvudstaden Skopje. Sjiroka Ornica ligger 1 102 meter över havet.

Terrängen runt Sjiroka Ornica är kuperad söderut, men norrut är den bergig. Den högsta punkten i närheten är 1 416 meter över havet, 1,6 kilometer norr om Sjiroka Ornica. Närmaste större samhälle är Prilep, 12,1 kilometer nordväst om Sjiroka Ornica. Sjiroka Ornica löper ut från Kamena Straga. I trakten runt Sjiroka Ornica finns ovanligt många namngivna klippformationer.

Trakten runt Sjiroka Ornica består i huvudsak av gräsmarker. Trakten runt Sjiroka Ornica är nära nog obefolkad, med mindre än två invånare per kvadratkilometer. Trakten ingår i den hemiboreala klimatzonen glass water bottle canada. Årsmedeltemperaturen i trakten är 13 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 26 °C goalie uniforms for soccer, och den kallaste är januari, med 0 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 895 millimeter. Den regnigaste månaden är april, med i genomsnitt 110 mm nederbörd, och den torraste är augusti papain as meat tenderizer, med 33 mm nederbörd.