PSY

PSY (Park Jae-Sang) (Hangul: 박재상) (Seoel, 31 december 1977) is een Zuid-Koreaanse rapper, zanger en songwriter. Hij is actief vanaf 2000 en kreeg in 2012 wereldwijde bekendheid door het nummer “Gangnam Style”. Zijn naam is naar eigen zeggen een afkorting van psycho.

PSY genoot zijn opleiding in de Verenigde Staten, waar hij studeerde aan de Universiteit van Boston en Berklee College of Music no leak water bottle. PSY heeft een contract bij het platenlabel YG Entertainment.

In 2014 was de muziekclip van zijn single Gangnam Style op YouTube twee miljard keer bekeken was en daarmee de best bekeken video ooit. YouTube moest zelfs de teller voor videoweergaven upgraden naar een 64-bitssysteem, omdat de tot dan toe gebruikte 32-bitsversie niet verder kon tellen dan 2.147.483 glass bpa free water bottles.647. Verder staat de muziekclip in het Guinness Recordboek voor de video met de meeste ‘likes’ ooit.

Op 12 april 2013 bracht PSY de single Gentleman uit, de opvolger van Gangnam Style. De video kwam uit op 13 april en werd binnen 24 uur 38 miljoen keer bekeken, opnieuw goed voor een notering in het Guinness Book of Records.